18:50:20 23.04.2024
Stiri

Cea mai puternică bancă s-a PRĂBUŞIT. Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă acest lucru

Știri 05.12.2018 15:18 Vizualizări1473 Autor: Ziarul National
Cea mai puternică bancă s-a PRĂBUŞIT. Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă acest lucru


Acţiunile creditorului german Deutsche Bank au scăzut la un nou minim record în şedinţa de miercuri, după ce s-a prăbuşit sub 8 euro/titlu. Prăbuşirea vine în condiţiile unei noi anchete ale autorităţilor legate de suspiciuni de spălare de bani, scrie zf.ro.

Acţiunile creditorului german erau la ora transmiterii acestei ştiri cotate la 7.96 euro/ titlu, fiind a doua oară în istoria băncii când scad sub pragul de 8 euro/acţiune.

Autorităţile germane suspectează practici frauduloase în cadrul diviziei de wealth management din cadrul băncii, asupra căreia au şi descins săptămâna trecută în sediul din Frankfrut.

Presa internațională scrie că 170 de poliţişti au luat parte la mai multe percheziţii organizate la sediile „Deutsche Bank” din Germania, într-un dosar de spălare de bani. Potrivit procurorilor, este vorba despre un caz legat de dezvăluirile din Panama Papers, separat de cel privind Laundromatul rusesc şi Danske Bank.

Autorităţile germane au anunţat că doi dintre angajaţii băncii sunt vizaţi de anchetă şi că instituţia financiară cooperează pe deplin în investigaţie. Probele acumulate arată că „Deutsche Bank” a ajutat mai mulţi clienţi să-şi deschidă conturi off-shore prin intermediul unei firme din Cipru.

Scurgerile de informaţii din documentele Panama Papers au dus şi la identificarea unuia dintre beneficiarii Laundromatului rusesc, Aleksei Krapivin, fiul unui consilier al fostului şef al Căilor Ferate din Rusia. Schema infracţională a fost pusă în practică şi în republica noastră, prin intermediul băncii controlate de raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon.

Oamenii legii de la Chișinău susțin că, din 2010, el a organizat tranzacţii financiare de 20 de miliarde de dolari, bani scoşi ilegal din Rusia. Platon ae fi şi autorul schemei de sustragere a banilor din sistemul bancar moldovenesc.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md