Democratul Corneliu Mihalache, înaintat de comisia din care face parte, spre funcția de membru al CCA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul democrat Corneliu Mihalache, membru al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, a fost numit astăzi de comisia din care face parte în calitate de candidat la funcția de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Ceilalți doi candidați care vor fi propuși plenului Parlamentului sunt Iulian Roșca și Lidia Viziru.

Comisia a desfășurat, astăzi, concursul de selectare a candidaților, pentru funcțiile vacante.

La proba de interviu au fost admise zece persoane: Lidia Viziru, Iulian Roșca, Vitalie Bujnița, Nicolae Spătaru, Nicolae Fabian, Viorel Molea, Marcel Marin, Corneliu Mihalache, Victoria Son și Leonid Smolnițchi.

Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a anunțat concurs public pentru suplinirea a trei funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului ca urmare a expirării, la 16 noiembrie 2018, a mandatelor membrilor CCA Iurie Colesnic, Cristina Duca și Olga Barbălată.

Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 19-30 noiembrie 2018.

Ulterior, candidaturile selectate urmează a fi confirmate şi de Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de 6 ani.

Este de menționat că deputatul Corneliu Mihalache este al doilea deputat democrat gata să renunțe la funcția parlamentară, după ce săptămâna trecută, în ultima zi de mandat deplin al Parlamentului, democratul Marcel Răducan a fost numit în funcția de președinte al Consiliului concurenței.

Vedeți și: Democratul Marcel Răducan, numit într-o nouă funcție pentru următorii 5 ani și trebuie să renunțe la calitatea de membru al PD


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...