‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAvertisment pentru agricultori: a fost confirmată rezistența rozătoarelor la pesticide

Avertisment pentru agricultori: a fost confirmată rezistența rozătoarelor la pesticide

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Oamenii de știință avertizează agricultorii despre faptul că s-a confirmat rezistența rozătoarelor la pesticide. Potrivit lor, în estul Angliei și în comitatul West Yorkshire, pentru prima dată a fost identificată la șobolani gena L120Q, rezistentă la pesticide.

Această genă face ca organismele șobolanilor să fie rezistente la substanțele toxice rodenticide anticoagulante, eliminând astfel eficacitatea lor. Primele populații de „super-șobolani” au fost depistate în sudul Angliei, iar acum tot mai des au fost depistate și în afara acestei regiuni, notează Agroxxi.

O altă problemă gravă observată de oamenii de știință de la Universitatea din Reading este că trei tipuri diferite de șobolani rezistenți la pesticide se găsesc acum în West Yorkshire și în Wales.

Potrivit studiilor efectuate în 2018 de către Universitatea din Reading atât pe șoareci, cât și pe șobolani, 89% din șoarecii testați au fost rezistenți la anticoagulante.

„În prezent avem cele mai slabe previziuni asupra rezistenței șobolanilor și șoarecilor la un număr de rodenticide. Agricultorii și specialiștii tehnici care luptă împotriva șoarecilor și șobolanilor folosesc produse ineficiente în zonele unde rozătoarele sunt stabile și contribuie astfel la creșterea rezistenței populațiilor. Problema trebuie rezolvată „, spun oamenii de știință.

Rodenticidele sunt pesticide care ucid rozătoarele. Deși acestea joacă un rol important în natură, în sectorul agricol ele distrug randamentele culturilor, sunt purtătoare de boli și, în unele cazuri, dăunează comunităților agricole ecologice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›