19:59:56 28.03.2024
Stiri

Premierul Filip, despre materialul realizat de RISE: „Este paravanul unei manipulări”. Oficialul vrea investigații „despre cei care și-au scris casele pe numele mamelor sau care fac tranzacții de sute de mii de euro prin conturile soacrelor”

Politică 04.12.2018 12:30 Vizualizări1976 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, despre materialul realizat de RISE: „Este paravanul unei manipulări”. Oficialul vrea investigații „despre cei care și-au scris casele pe numele mamelor sau care fac tranzacții de sute de mii de euro prin conturile soacrelor” captură


Premierul Pavel Filip nu crede că poate fi numită „investigație” materialul realizat de jurnaliștii de la RISE Moldova, precum că o firmă apropiată familiei sale a cumpărat o casă în preajma locuinței sale. De asemenea, premierul lasă să se înțeleagă că nu are nimic de ascuns și că e greșit termenul de „firmă paravan”, deoarece aceasta activează legal și nu ascunde nimic.

„Ați văzut acel articol? Ați văzut vreo acuzație? Și eu nu am văzut nicio acuzație. Părerea mea este că a început campania electorală. În opinia mea, a fost o relatare mai detaliată a declarațiilor publice pe care le-am făcut până acum. Am citit atent tot ce a scris RISE Moldova și cred că era vorba de „investigarea politicienilor de la putere și opoziție”. O să cred în independența dvs. atunci când o să văd investigații despre cei din opoziție. Despre cei care și-au scris casele pe numele mamelor, cei care fac tranzacții de sute de mii de euro prin conturile soacrelor sau mamelor, despre cei care au imobile peste hotare și nu le pot declara proveniența”, a declarat Filip, după ședința săptămânală de astăzi a Partidului Democrat.

Citește și: RISE Moldova: O firmă a premierului Pavel Filip a cumpărat, cu milioane de lei, casa aflată peste gard de cea în care locuiește oficialul

Totodată, premierul spune că firma care a achiziționat casa de pe strada Paris din Chișinău activează legal și nu poate fi vorba că ar fi „firmă paravan”, așa cum se menționează în materialul realizat de RISE Moldova.

„Din punctul meu de vedere, paravan este articolul dvs. este paravanul unei manipulări grosolane. Această firmă nu este paravan, este o firmă reală, care activează normal și este în câmpul legal al R. Moldova. Toate acțiunile ei sunt legale. Eu înțeleg că a început campania electorală și că spiritele se înfierbântă, dar mi-aș dori, dacă e posibil, ca instituțiile media să dea dovadă de corectitudine atunci când numesc unele articole investigații”, a conchis Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md