21:50:26 16.04.2024
Stiri

Guvernul dă asigurări că sunt suficienți bani pentru ca BUGETARII să-și primească la timp salariile majorate

Economie 04.12.2018 15:00 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
Guvernul dă asigurări că sunt suficienți bani pentru ca BUGETARII să-și primească la timp salariile majorate


Prim-ministrul Pavel Filip a dat astăzi asigurări că cei aproximativ 200 de mii de bugetari, care vor primi lefuri mai mari din 1 decembrie curent, își vor primi banii la timp. Asta pentru că în buget există bani suficienți pentru implementarea reformei sistemului de salarizare.

„Partidul Democrat (PD) şi Guvernul dorește ca de aceste majorări să beneficieze toţi, iar legile să fie aplicate corect. Proiectul este destul de ambițios şi din start vreau să vă spun că instituţiile statului sunt pregătite. La nivel de Guvern, Ministerul Finanţelor, au fost elaborate toate actele şi avem bani suficienţi, astfel încât toţi să-şi primească salariile majorate la timp”, a declarat Filip, după ședința săptămânală a partidului de guvernământ.

Oficialul spune că în această perioadă cele peste 4 800 de instituții beneficiare vor avea mult de muncă: „Este vorba de contabili de la aceste instituţii, de la întreprinderi. Aceștia vor trebui să înţeleagă noua modalitate de plată a salariilor şi noua modalitate de calcul a salariilor”.

Pentru ca bugetarii să-și primească salariile la timp, peste 120 de funcționari de la Ministerul Finanțelor vor merge în teritoriu și vor oferi explicații suplimentare privind noua modalitate de calculare a salariilor.

„Aceste instructaje vor avea loc în perioada 13 decembrie - 31 decembrie. Tot în această perioadă va exista un aşa-numit „call center” la Ministerul de Finanţe, unde toţi vor putea telefona atunci când vor avea întrebări la punerea în aplicare a acestor legi”.

Proiectul de lege aprobat de Parlament prevede ca niciun bugetar nu aibă o leafă mai mică de 2 000 de lei. Potrivit autorităților, această reformă va elimina discriminarea salarială dintre bugetari. Până în prezent, cea mai mică remunerare era de 1 200 de lei, iar cea mai mare - de aproape 36 de mii de lei. Pentru majorarea salariilor, numai în 2019, din bugetul de stat vor fi alocate 1,3 miliarde de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md