06:58:38 24.04.2024
Stiri

Președintele Parlamentului a plecat la Washington. Andrian Candu va vorbi în SUA despre „RISCURILE și provocările din regiune, precum și despre amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău”

Politică 04.12.2018 15:19 Vizualizări1350 Autor: Ziarul National
Președintele Parlamentului a plecat la Washington. Andrian Candu va vorbi în SUA despre „RISCURILE și provocările din regiune, precum și despre amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău” facebook


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru, în perioada 4 - 8 decembrie curent, la Washington, la invitația Congresului Statelor Unite ale Americii.

Programul lui Andrian Candu include întrevederi cu senatori și congresmani, inclusiv cu copreședinții grupului de prietenie pentru R. Moldova, Pete Olson și David Price, întrevederi cu alți oficiali și câteva interviuri pentru presa americană.

Candu va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum), unde va vorbi despre riscurile și provocările din regiune, precum și despre amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

De asemenea, oficialul va participa la lansarea Consiliului de Business Moldova – SUA. Obiectivul acestui Consiliu este promovarea schimburilor economice, susținerea investitorilor şi sprijinirea agenţilor economici din cele două state.

Sursa citată precizează că ultima vizită a președintelui Parlamentului în SUA a avut loc la 25 iunie curent. Atunci, Andrian Candu, alături de omologii săi dinGeorgia și Ucraina, susținuți de spicherul din Lituania și vicepreședintele Parlamentului Poloniei, au discutat cu oficialii americani despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele implementate și parcursul european al celor trei state.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md