09:50:47 29.03.2024
Stiri

DOC // Jurnal TV „fură identitatea PD”? Sesizare la CCA

Social 04.12.2018 16:18 Vizualizări1106 Autor: Ziarul National
DOC // Jurnal TV „fură identitatea PD”? Sesizare la CCA


Secretarul general al PD, Constantin Botnari, a trimis astăzi o sesizare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), solicitând să investigheze dacă reporterii de la Jurnal TV respectă Codul Audiovizualului.

Mai exact, Botnari se referă la o știre pusă pe post la acest canal tv - „Angajați la poștă, emisari ai PD”, acuzând reporterii că telefonează la instituții de stat și se prezintă ca fiind membri ai acestui partid, antrenându-i pe interlocutori „în discuții manipulatorii” și vrând „să le întindă capcane”.

Deputatul denunță „furtul de identitate” și „atitudinea incorectă” a jurnaliștilor, solicitând control din partea CCA.

„PD a sesizat astăzi CCA, în legătură cu folosirea de identități false de către unii jurnaliști de la Jurnal TV. Aceștia contacteaza diferiți cetățeni sau funcționari publici și se prezintă în mod fals ca fiind reprezentanți ai Partidului Democrat, după care redau, în cadrul știrilor, în mod manipulator, dialogul avut. Atragem atenția opiniei publice asupra unor asemenea provocări murdare, încurajăm cetățenii să refuze dialogul cu acești indivizi, care prin furt de identitate încearcă să genereze știri false. De asemenea, încurajăm cetățenii să ne sesizeze în cazul în care sunt victime ale unor asemenea impostori, pentru a putea face demersurile legale necesare. Desigur, așteptam cu interes și o reacție de condamnare a unor astfel de practici ilegale, din partea ONG-urilor de media”, a scris deputatul demcrat Sergiu Sârbu pe Facebook.

Administrația postului Jurnal TV nu a comentat deocamdată acuzațiile democraților.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md