04:05:40 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Cum se fură o Tesla Model S

Știri 04.12.2018 19:30 Vizualizări2177 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum se fură o Tesla Model S sursa: auto-bild.ro


Un posesor de Model S din Regatul Unit ne-a arătat cum hoții fură o Tesla. Și este înspăimântător de ușor!

Furtul a necesitat o echipă de doi infractori, care au interceptat semnalul radio al cheii aflate în casă și au reușit să păcălească vehiculul că are cheia în apropiere pentru a putea porni și descuia mașina. Acest risc de furt există pentru orice automobil care are închidere centralizată, folosește o cheie care comunică prin unde radio cu mașina și are posibilitatea descuierii vehiculului și pornirii motorului din buton.

Hoții vor folosi un amplificator de semnal și vor „păcăli” mașina că este în legătură cu cheia, ca apoi să urce la volan și să pornească motorul. Mai departe, aceștia pot conduce nestingheriți până ajung într-un loc în care decuplează o eventuală alarmă și transmițătorul GPS al acesteia, în cazul în care există.

Vestea bună este că vulnerabilitatea poate fi acoperită de șoferii care vor să fie siguri că nu le vor fi furate mașinile când ei au cheile în casă. Tot ce îți trebuie este o cușcă Faraday în care să îți ții cheile de la mașină. Semnalele radio nu vor putea trece mai departe, iar proprietarul poate aplica orice altă soluție care poate opri trecerea undelor radio prin sertarul în care își ține cheile de la mașină.

În mod amuzant, cei care fură o Tesla în acest clip nu știau cum să scoată mașina de la încărcat, după cum a observat și proprietarul vehiculului. Acest lucru i-a dat acces și la fețele celor doi infractori, pe care i-a putut filma printr-o cameră secundară aflată la nivelul vizorului de la ușa de intrare.

Pentru că hoții au eliminat cartela SIM de la bordul acestui Model S, cei de la Tesla nu au putut să se conecteze la vehicul și să-l blocheze în poziție până la sosirea agenților de poliție. Proprietarul recunoaște că ar fi putut să prevină acest furt dacă ar fi activat funcția de PIN pentru a pune în mișcare vehiculul, una dintre măsurile de securitate integrate în vehiculele Tesla.

În plus, o cutie cu protecție RF ar putea bloca accesul hoților la semnalul cheii tale de la mașină, eliminând acest risc pentru cei care au mașini cu acces fără cheie și pornire din buton.

Sursa: auto-bild.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md