13:27:00 28.03.2024
Stiri

Zeama de varză murată: BENEFICII pentru sănătate

Știri 04.12.2018 20:00 Vizualizări11111 Autor: Ziarul National
Zeama de varză murată: BENEFICII pentru sănătate sursa: eva.ro


Zeama de varză murată este foarte utilă pentru a avea un organism puternic. Află ce avantaje obții dacă o consumi în sezonul rece.

Atât varza cât și zeama de varză murată sunt obținute în urma procesului de fermentare. Reprezintă o metodă de conservare folosită de foarte mult timp, care presupune adăugarea sării la varza mărunțită pentru a stimula eliberarea acidului lactic, care va conserva calitățile verzei. Deși are un conținut ridicat de sodiu, zeama de varză murată are multiple beneficii pentru sănătate și este indicat să facă parte din meniul specific sezonului rece.

De asemenea, zeama de varză murată poate fi cumpărată și în variante cu un conținut redus de sodiu. Chiar dacă inițial nu te atrage foarte mult gustul acru, comparativ cu prăjiturile sau produsele de patiserie, consumul zilnic te poate ajuta să previi îmbolnăvirile și să reduci frecvența de apariție a diferitelor infecții. Ce farmec are să mănânci dulciuri, dar să fii nevoit să stai acasă din cauza episoadelor frecvente de gripă? Mai bine dă o șansă acestui remediu tradițional care continuă să aibă același efect util.

Iată ce avantaje vei avea dacă alegi să consumi frecvent un pahar de moare de varză:

1. Un ten mai curat și o digestie optimă cu probiotice

Datorită procesului de fermentare în urma căruia este obținută, zeama de varză murată va fi bogată în acid lactic, care previne dezvoltarea bacteriilor nocive în tractul intestinal și stimulează proliferarea bacteriilor benefice. Astfel, este un remediu natural foarte eficient pentru a contracara constipația, balonarea, digestia lentă, durerile sau crampele abdominale. Zeama acră nu numai că dă un impuls util digestiei, ci acționează și ca un laxativ, prevenind problemele digestive pe termen lung dacă o consumi des.

Datorită cantității ridicate de probiotice zeama de varză murată stimulează eliminarea toxinelor din organism, ceea ce te poate ajuta să diminuezi gravitatea acneei. Vei observa că leziunile acneice se vor vindeca mai repede și vor apărea mult mai rar dacă bei un pahar de moare de varză când te scoli dimineața.

2. Prevenirea calculilor renali și a bolilor cardiace pe bază de potasiu

Potasiul este un mineral esențial pentru funcționarea normală a organismului.

Metabolizarea carbohidraților și a proteinelor, precum și contracțiile musculare necesită acest mineral. Potrivit specialiștilor, o dietă care include alimente bogate în potasiu favorizează scăderea tensiunii arteriale, nu numai pentru persoanele hipertensive, ci pentru întreaga populație. În plus, potasiul din dietă reduce complicațiile afecțiunilor cardiovasculare și crește șansele de supraviețuire după un atac de cord. O cantitate optimă de potasiu consumată în fiecare zi previne pierderea calciului prin intermediul urinei, reducând astfel riscul de osteoporoză și de calculi renali.

O cană de zeamă de varză murată conține 401mg de potasiu, ceea ce reprezintă 12% din necesarul zilnic.


3. Stimularea imunității cu vitamina C

Zeama de varză murată conține și vitamina C, un antioxidant esential pentru refacerea organismului și lupta împotriva microbilor. Protejează organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. În urma studiilor realizate s-a constatat că varza murată și zeama păstrează 62% din conținutul original de vitamina C al verzei proaspete, așa că merită să bei cât mai des.

Vei vedea că gripa de sezon îți va face probleme mult mai rar, chiar dacă temperaturile de afară continuă să scadă. Un pahar de zeamă conține 34,7 mg de vitamina C - 58% din necesarul zilnic.

4. Prevenirea anemiei cu o doză suplimentară de fier

Fierul este un mineral necesar pentru transportul oxigenului și pentru reglarea dezvoltării de țesuturi noi. De asemenea, majoritatea proteinelor și a enzimelor digestive au nevoie de fier pentru a avea efectul optim. În momentul în care rezervele de fier ale organismului scad, celulele nu vor mai primi suficient oxigen, te vei simți obosit, iar sistemul imunitar nu va mai fi la fel de puternic. Pentru a preveni apariția anemiei sau a infecțiilor este recomandat să bei zeamă de varză murată. Un pahar conține 3,47 mg de fier, 19% din necesarul zilnic.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md