Părinții și managerii grădinițelor din Chișinău sunt avertizați să nu permită colectări de bani pentru matinee

150719
Foto: Realitatea Oltului

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău a venit cu un aviz pentru cadrele didactice, managerii grădinițelor, dar și părinții din Capitală. Aceștia sunt avertizați de faptul că colectarea banilor pentru organizarea de matinee este interzisă.

În acest context, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău recomandă tuturor conducătorilor instituţiilor de educaţie timpurie să opteze pentru un alt format de organizare şi desfăşurare a matineelor decât cel tradiţional.

„Precizăm că activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise”, se menționează în aviz.

Direcţia precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză (cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor personaje de poveste) pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor. De asemenea, în acest rol se pot produce şi cadrele didactice din instituţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente