/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Lucrările de construcție la blocul pe bd.Moscova sunt în toi. O parte din locatari ar putea reveni în apartamente la sfârșitul lunii decembrie

04 decembrie 2018, ora 18:38

Reparația blocului, care a avut de suferit în urma exploziei, are loc și acum. Muncitorii evacuează gunoiul, acumulat în urma lucrărilor de reconstrucție. Din ce am reușit să vedem, au fost schimbate ușile de la balcon, iar muncitorii spun că fac tot ce le stă în puteri să termine lucrările în termenul prevăzut”, Victoria Țariova, reporter TV8

Zilele trecute, muncitorii au reconstruit cel de-al patrulea planșeu, dintre etajele 16 și 17 din blocul afectat. Turnarea acestei plăci de beton reprezintă ultima etapă importantă din planul de reabilitare a zonei afectate de explozie.

A fost turnat beton la toate etajele, inclusiv cele care au fost inundate. Au rămas lucrările interioare. Acestea au loc la toate etajele, fie cosmetice, fie capitale.

Chiar dacă în unele apartamente au fost încheiate lucrările de reparație, nu toate locuințele au fost conectate la electricitate. Nu se știe, deocamdată, când locatarii se vor putea întoarce în casele lor, însă muncitorii spun că fac tot ce le stă în puteri.

– Ne-au spus că până pe data de 22 decembrie, toate apartamentele care au avut de suferit vor fi conectate la electricitate.
– Veți reuși?
– Vedeți, ne aduc tot timpul material de construcție, lucrăm, sperăm să reușim.

Într-un comunicat de presă, primăria Capitalei a menționat că graficul de executare a lucrărilor de reabilitare este devansat cu două săptămâni. Șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a anunțat că explozia s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz. Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

Procurorii mai așteaptă finalizarea unor expertize pentru a se expune asupra dosarului. Cel mai probabil, cauza penală va fi înceta în legătură cu decesul proprietarului. Explozia s-a produs în noaptea de 6 spre 7 octombrie curent. Cinci oameni și-au pierdut viața. Printre ei și un copil de patru ani.

Reporter: VICTORIA ȚARIOVA
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram