01:20:37 17.04.2024
Stiri

Parlamentul ar putea examina o hotărâre privind DEMITEREA lui Igor Dodon: „Este un președinte ILEGAL. S-ar putea să-i facem o surpriză înainte de sărbătorile de iarnă”

Politică 30.11.2018 16:26 Vizualizări3830 Autor: Ziarul National
Parlamentul ar putea examina o hotărâre privind DEMITEREA lui Igor Dodon: „Este un președinte ILEGAL. S-ar putea să-i facem o surpriză înainte de sărbătorile de iarnă”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a solicitat astăzi Comisiei juridice, pentru numiri și imunități să pregătească o notă informativă privind procedurile legate de o eventuală demisie a președintelui Igor Dodon și s-o prezinte Biroului permanent al Legislativului.

Solicitarea a fost făcută de Candu, după ce președintele Igor Dodon a scris astăzi pe Facebook că actualul Parlament, care își încheie mandatul, este „una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului din R. Moldova”.

„Poate președintele nu cunoaște, dar actualul Parlament mai are de muncit. Președintele a încălcat deja a cincea oară Constituția, pentru că nu a promulgat cinci legi care au fost revotate de Parlament. Pentru că încalcă Constituția, președintele poate fi demis de Parlament. Acest Parlament nu are nevoie de o lege organică pentru a-l demite. Este suficientă o hotărâre de Parlament”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul a ținut să accentueze că Igor Dodon este „un președinte ilegal”.

„Când o să plecăm în istorie, să-l luăm cu noi și pe președintele Dodon, fiindcă a încălcat Constituția a cincea oară. S-ar putea să-i facem o surpriză înaintea sărbătorilor de iarnă. S-ar putea ca cetățenii să fie felicitați de Anul Nou de un președinte interimar”, a adăugat Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md