11:46:13 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Ilan Șor, la „Ora Primarului”: „În trei ani, am crescut veniturile bugetului Orheiului de trei ori”

Partide/Comunicate 03.12.2018 11:22 Vizualizări1401 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ilan Șor, la „Ora Primarului”: „În trei ani, am crescut veniturile bugetului Orheiului de trei ori” captură


Administrația municipiului Orhei a reușit să majoreze veniturile bugetului localității de trei ori în doar trei ani, fapt ce a permis realizarea mai multor proiecte de succes. Declarații în acest sens au fost făcute de primarul orașului, Ilan Șor, în cadrul primei emisiuni „Ora Primarului”, de la postul de televiziune Orhei TV.

„Când am venit la cârma municipiului, veniturile bugetului local erau de aproximativ 16 milioane de lei. În curând vom vota bugetul pentru 2019, care prevede venituri de aproximativ 45 de milioane. Deci, este vorba de o creștere de aproximativ trei ori”, a menționat Ilan Șor.

El a precizat că, pentru a obține asemenea rezultat, au fost aplicate și măsuri severe, și mai blânde, dar „cel mai important este rezultatul”.

În același timp, Ilan Șor a negat cu vehemență că administrația locală s-ar fi înglodat în datorii. Acesta a menționat că, de când se află în fruntea orașului, Orheiul nu a contractat niciun credit și a achitat datoriile pe care le acumulaseră administrațiile anterioare. „În timpul administrației mele nu am luat niciun credit și am acoperit practic toate creditele de zeci de milioane, care au fost luate de administrațiile precedente. Este informație oficială, care poate fi văzută pe pagina web a Primăriei Orhei”, a precizat Ilan Șor.

Totodată, acesta a explicat că sursele suplimentare de care are nevoie pentru proiectele speciale, implementate la Orhei, sunt luate de la Asociația „Pentru Orhei”, iar toți banii au proveniență legală.„Mai multe companii private, inclusiv ale familiile mele, investesc în acest fond după ce-și achită impozitele. Nu văd nimic rău în asta. Alți oameni de afaceri investesc acești bani în vile și în bunuri peste hotare. Eu îi investesc în țara mea”, a subliniat Șor.

Anterior, Primăria Orhei anunța că odată cu venirea lui Ilan Șor în funcție în oraș au au fost implementate și realizate un șir de proiecte de succes, inclusiv „magazinele sociale”, care au fost extinse pe între teritoriul R. Moldova. „Municipiul Orhei este considerat în prezent un model de dezvoltare nu doar în R. Moldova, dar și în multe țări din regiune”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md