12:37:16 29.03.2024
Stiri

Cât costă luminițele care vor fi aprinse în acest an pe Pomul de Crăciun din centrul Chișinăului: Patru străzi, iluminate de sărbătoare

Social 03.12.2018 14:00 Vizualizări1095 Autor: Ziarul National
Cât costă luminițele care vor fi aprinse în acest an pe Pomul de Crăciun din centrul Chișinăului: Patru străzi, iluminate de sărbătoare


Autoritățile municipale au achiziționat în aces an kilometri întregi de luminițe care vor fi aprinse pe străzile capitalei sau vor împodobi Pomul artificial de Crăciun, care va fi inaugurat pe 5 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale.

În anul curent nu numai bradul va fi „altfel”, în anii trecuți optându-se pentru cei naturali, ci și decorațiunile. Pomul de Crăciun nu va mai fi decorat cu globuri, ci cu semisfere și luminițe.

„Am luat patru kilometri de becuri led care vor fi întinse pe patru străzi - Alecu Russo, Alba-Iulia, Ceucari etc. Pentru brad am cumpărat 1,5 kilometri de becuri led”, a anunțat astăzi, la ședința Primăriei Chișinău, directorul întreprinderii „Lumteh”, Veaceaslav Buț.

Potrivit lui Buț, becurile led pentru iluminarea străzilor au costat bugetul municipal 160 de mii de lei, iar cele pentru Pomul de Crăciun - 170 de mii de lei.

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a declarat că, în acest an, în Piața Marii Adunări Naționale nu va fi organizat niciun târg, fiindcă Guvernul va amenaja unul pe str. 31 august. Totodată, pretorii de sectoare au mână liberă să amenajeze târguri de Crăciun în fiecare sector al Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md