11:35:18 16.04.2024
Stiri

Ministrul de Externe de la București: În 2019, România va continua să acorde finanțare pentru proiecte de dezvoltare implementate în R. Moldova

Știri 03.12.2018 15:11 Vizualizări1374 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe de la București: În 2019, România va continua să acorde finanțare pentru proiecte de dezvoltare implementate în R. Moldova Deschide


România rămâne angajată în susținerea parcursului european al Republicii Moldova și în sprijinirea implementării angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, iar în anul 2019 va continua să acorde finanțare pentru proiecte de dezvoltare din R. Moldova.

Declarația îi aparține ministrului Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, și a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postalului deschide.md, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

„Investițiile vor viza îmbunătățirea vieții cetățenilor Republicii Moldova și interconectarea ei cu România, mai ales, dar nu numai, în domenii precum energia, comunicațiile și transporturile. România va continua să investească susținut în modernizarea Republicii Moldova. În general, prioritare vor fi proiectele de cooperare care aduc Republica Moldova mai aproape de spațiul european și cele care vor crea beneficii directe și vizibile pentru cetățenii săi. Ne dorim ca proiectele pe care le derulăm împreună cu autoritățile din Republica Moldova să consolideze sprijinul cetățenilor acestui stat pentru parcursul european”, a declarat ministrul Meleșcanu.

Potrivit aceleiași surse, pe durata președinției Consiliului Uniunii Europene, România se va asigura că interesele Republicii Moldova vor fi reflectate corespunzător.

„Ne propunem să folosim oportunitățile care vor apărea în timpul mandatului României pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul Parteneriatului Estic care va implini anul viitor 10 ani de existență. Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a consfinţit însă intrarea Chişinăului pe un traseu clar, ireversibil de apropiere de Uniunea Europeana. Trebuie să avertizez însă că nu va fi un drum ușor. Reiterez însă că doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la așteptările de prosperitate, siguranță, stabilitate ale cetățenilor R. Moldova”, a adăugat ministrul.

În opinia șefului diplomației de la București, România şi Republica Moldova au o relație specială, unică, care provine dintr-o istorie, limbă și cultură comună, iar acest lucru nu se va schimba și nu are cum să se schimbe vreodată.

Citiți întregul interviu cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md