Sinteza săptămânii în sistemul administrației penitenciare: 77 – persoane eliberate, 68 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru telefoane mobile, două cantități de substanțe vegetale mărunțite de culoare verde, cu miros specific, presupuse a fi narcotice, 155 de lei, circa 6 kg de drojdie și mai multe accesorii au fost ridicate de către angajații sistemului administrației penitenciare pe parcursul săptămânii trecute în instituțiile de detenție din țară. Persoanele civile care intenționau să transmită obiectele interzise deținuților, au fost reținute și transmise organelor de poliție.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7.033 de persoane, 77 – persoane eliberate, 68 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1.000 – încadrate benevol în câmpul muncii. Două persoane au fost transferate din Federația Rusă, fiind plasate în Penitenciarul nr. 13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 279 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2.564 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 48 deținuți, totodată fiind efectuate 5 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...