/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Protest la sediul ANRE. Membrii mișcării ACUM cer micșorarea tarifelor pentru carburanți și pentru agentul termic

missing
03 decembrie 2018, ora 18:05

Suntem ostatici ai unui cartel obscur între un grup îngust de întreprinderi și autoritățile statale care au drept scop să scoată câți mai mulți bani din buzunarele populației”, Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA

Participanții la protest spun că deși sezonul de încălzire este în toi, reducerea tarifului la căldură, ce urma ar fi urmat să se producă încă de la începutul anului, este tergiversată. Asta pentru că, în martie 2018, ANRE a micșorat tariful la gaze cu aproape 20 la sută pentru centralele electrice care produc energie din gaze naturale. Respectiv, și tariful la căldură trebuia să fie cu aproape 15 la sută mai mic, tot din martie. Și carburanții ar fi trebuit să coste mai puțin, spun oamenii.

Tariful pentru benzină și motorină ultima dată a fost schimbat în august. Deși de atunci au trecut patru luni, timp în care cotațiile țițeiului au scăzut cu aproape 22 %, prețul pentru carburanți nu a fost modificat. În aceste condiții, manifestanții acuză ANRE că face jocul puterii și presupune că agenția va veni cu reduceri, în ajun de alegerile parlamentare.

Avem instituții care nu ne apără interesele noaste, cetățenilor Republicii Moldova. Apără interese înguste de cartel. Suntem astăzi în fața ANRE pentru a aminti acestei instituții că prețurile trebuiesc micșorate în conformitate cu legislația în vigoare”, Inga Grigoriu, vicepreședintă Platforma DA

Oamenii au mai cerut agenției să se conformeze legii și să organizeze ședințe publice cu participarea experților din societatea civilă și a reprezentanților sectorului asociativ.

În replica, reprezentanta serviciului de presă al ANRE a declarat pentru TV8 că instituția nu comentează acțiunile politice.

Reporter: Daniela Cuțu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram