‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn nou soi de zmeur remontant va apărea pe piață în primăvara lui 2019

Un nou soi de zmeur remontant va apărea pe piață în primăvara lui 2019

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cultivarea zmeurei continuă să fie una dintre cele mai profitabile afaceri agricole cu pomușoare. Producătorii au la dispoziție o serie de soiuri de zmeură în care pot alege să investească, dar aceștia sunt mereu în căutare de soiuri noi, scrie freshplaza.com.

La expoziția internațională ExpoSE 2018 care a avut loc în Germania, în perioada 21-22 noiembrie, pepiniera elvețiană Hengartner GmbH a prezentat publicului atât soiul remontat de zmeur Enrosadira deja cunoscut fermierilor, cât și un soi complet nou – Primalba.

Soiul Enrosadira a fost introdus pe piață acum trei ani și, în acest timp, a reușit să cucerească mai mulți producători din Elveția, dar și din alte țări. Acest soi remontant are fructe mari, ușor de curățat, ceea ce ajută la creșterea productivității. Aceste fructe sunt de culoare deschisă și au un termen de valabilitate foarte bun. Soiul Enrosadira este potrivit pentru cultivarea atât în ​​sol deschis, cât și în sere, iar recolta poate fi strânsă de două ori pe an, toamna și primăvara. Acest soi a devenit foarte popular, iar cererea de material săditor este în continuă creștere.

Primalba – în primăvara anului 2019, pe piață vor apărea puieți de un nou soi de zmeur – Primalba (fostă BP1522). În prezent, acesta este cel mai timpuriu sort de pe piața europeană. Acest nou soi ridică standardul de calitate al zmeurei proaspete și reduce costurile de creștere și recoltare.

„Este deosebit de interesantă perioada de coacere timpurie, motiv pentru care ar putea teoretic să elimine diferența dintre zmeura de vară și toamnă. Împreună cu calitatea fructelor și o precizie foarte bună, credem că acest soi are un potențial de dezvoltare interesant”, afirmă reprezentanții companiei.

Fructele au o calitate foarte înaltă, în același timp sunt ușor de curățat și este de așteptat ca acest soi să fie solicitat pe piață pentru fructe și răsaduri.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›