(foto, video) Pereții secției de pediatrie a Institutului Oncologic din Chișinău au fost transformați în pagini cu povești colorate

pd2

Proiectul de artă urbană non-profit „Chișinău Is Me” au hotărât să picteze pereții reci ai secției de pediatrie a Institutului Oncologic din Chișinău pentru a ridica dispoziția copilașilor care sunt internați acolo.

„Aflându-vă în secția pentru copii din spitalul oncologic, cred că cel mai mult veți dori să vedeți zâmbetele acestora. Dar, din păcate, asta se întâmplă foarte rar, pentru că toate forțele micuților pacienți sunt îndreptate în lupta cu boala perfidă. Dar chiar și în aceste condiții dificile, copiii rămân copii: doresc să se joace și să se bucure. Uitându-ne la modul în care acești copii nu renunță și se luptă eroic, am fost copleșiți de dorința de a face ceva pentru ei, ca să se simtă puțin mai bine”, au menționat reprezentanții proiectului.

pd6 pd7 pd8 pd9 pd10 pd11 pd12

pd2

Pentru prima dată proiectului s-au alăturat pentru prima dată și câțiva voluntari din Universitatea Tehnică din Moldova, care studiază la facultatea de proiectare industrială și design de produs. Datorită participării acestor studenți, pe pereții a nouă saloane și în camera de joc a spitalului au apărut personaje din desene animate.

pd

pd4

pd3

„Desenele luminoase, colorate, în care am depus fiecare câte o bucată din sufletul nostru, ar trebui să ajute copiii să facă față bolii cât mai curând posibil. Iar noi sperăm foarte mult că data viitoare, când proiectul „Chișinăul Is ME” va desena un alt obiect de artă, copiii care vor reuși să învingă oncologia, vor picta Chișinăul împreună cu noi”, spun participanții proiectului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente