(video) „Nu vă mai împingeți”. Mii de credincioși s-au călcat în picioare la sfințirea Catedralei din București

fdh

Înainte să intre în curtea Catedralei Neamului, o parte dintre credincioşii sosiţi din toate judeţele ţării s-au îmbrâncit ca pe stadion. În imaginile filmate de o echipă Digi24, se vede că oamenii s-au călcat în picioare, iar pe chipurile lor se citeşte suferinţa. Mai multe femei au căzut şi s-au lovit. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Un număr de 83 de persoane dintre cele care participă la slujbele de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului au avut nevoie de îngriiri medicale, duminică, până la ora 15.00, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, trei persoane fiind transportate la spital.

Cele mai frecvente solicitări au fost pentru lipotimii. În Bucureşti, cerul a fost acoperit, iar temperatura aerului a fost de doar câteva grade Celsius.

Credincioşii aflaţi pe esplanada din faţa Catedralei pot intra în continuare să se închine în altar. Accesul este permis până joi seară.

Pe de altă parte, și un alt incident s-a petrecut duminică la sfințirea Catedralei Neamului. Un preot din Constanţa şi-a dat foc hainelor, nemulţumit de faptul că a fost sancţionat şi nu mai este lăsat să oficieze slujbe de superiorii săi. Bărbatul a fost ridicat de poliție și dus la audieri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente