#HearMeToo. Astăzi este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii

hh

Conform datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la nivel mondial, una din trei femei se confruntă cu violență pe parcursul vieții. Începând cu ziua de astăzi și până pe 10 decembrie este organizată Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Aceasta are la nivel internațional cu sloganul: #HearMeToo.

În cadrul campaniei se vor desfășura un șir de activități atât la nivel central, cât și la nivel local: seminare de instruire, lecții publice, discuții, campanii de sensibilizare, lansarea și difuzarea spoturilor video.

Lansată în anul 1991 – campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen” începe pe 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și se termină pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.

Menționăm că, pe parcursul anului 2017, în Republica Moldova au fost înregistrate în total 956 infracțiuni în sfera relaţiilor familiale, printre care: 31de omoruri, 15 cazuri de vătămări grave a integrităţii corporale, 34 de violuri , 23 de cazuri de acţiuni violente cu caracter sexual și 853 de cazuri de violenţă în familie. De asemenea Serviciile de Securitate publică, au iniţiat 1941 cauze contravenţionale de violenţă în familie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente