Până la sfârșitul săptămânii viitoare va fi identificat candidatul pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

news0_big
Foto: mold-street.com

Candidatul potrivit pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie identificat până la sfârșitul săptămânii viitoare. Noul guvernator al BNM urmează să fie numit până la sfârșitul mandatului actualului legislativ.

„Săptămâna viitoare voi depune toate eforturile, și în discuții cu colegii din Parlament, din Guvern, în discuții cu organismele internaționale cu care cooperăm, ca să identificăm acel candidat și să trecem la procedura legală de numire a noului guvernator”, a declarat pentru presă șeful legislativului, menționând că standardele și nivelul de performanță, nivelul de profesionalism și de integritate sunt foarte înalte pentru această funcție, scrie ipn.md.

Președintele Parlamentului a mai spus că s-au vehiculat multe în spațiul public și în presă referitor la motivele demisiei guvernatorului, ajungându-se și în extreme. Însă motivele sunt strict de ordin personal. Iar misiunea pe care și-a asumat-o când a acces în această funcție a îndeplinit-o cu succes.

Cât ține despre declarația sa făcută în plenul Parlamentului, precum că Sergiu Cioclea este pregătit pentru o altă funcție, Andrian Candu a spus că a fost vorba despre o glumă. Însă, a precizat că, reieșind din profesionalismul guvernatorului, acesta s-ar putea regăsi în orice funcție și în orice calitate.

La începutul săptămânii curente, guvernatorul BNM și-a anunțat demisia, din data de 30 noiembrie. Potrivit lui Sergiu Cioclea, la baza deciziei sale au stat motive personale. În ședința de vineri, Parlamentul a aprobat cererea guvernatorului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente