Lupte în stradă la Paris. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea care protestează împotriva scumpirii carburanţilor

24 noiembrie 2018, ora 15:14

Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei, citate de Mediafax. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”. La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de poliţiti au fost trimişi la Paris pentru a supraveghea manifestaţia.

Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară. Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram