12:00:40 28.03.2024
Stiri

O suceveancă a „adoptat” șase copii și pe mama lor, aflați la limita maximă a sărăciei

Știri 24.11.2018 14:04 Vizualizări1118 Autor: Ziarul National


O suceveancă a „adoptat” șase copii și pe mama lor, aflați la limita maximă a sărăciei sursa: google.ro

O suceveancă, Oana Ursache, lector univ. dr. la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, actualmente profesor invitat la Universitatea Granada din Spania, a „adoptat” o familie extrem de săracă din județul Vaslui, în cadrul campaniei „Dragoste în acțiune”, inițiată de bucureșteanca Magda Săvuică.

Familia adoptată de Oana Ursache este din satul Pădureni, comuna Osești și este formată din șase copii și mama lor, tatăl fiind la închisoare.

Oana, care este mama a doi copii, ne-a declarat că în fiecare lună va trimite familiei „adoptate” două pachete, „unul cu cele trebuincioase casei și unul cu mâncare și musai scrisori fiecăruia dintre copii. Și cărticele și jucării”.

„O să le trimit pături, așternuturi, un covor și la vară o să merg să le văruiesc casa și îi iau la mine, la Humor, o săptămână. Magda (n.r. - Săvuică) o să le ducă și o sobă să le-o instaleze în casă. Copiii ăștia au nevoie în fiecare zi de noi, nu doar de Crăciun”, a spus Oana Ursache, invitându-i pe toți cei care au mai mult decât astfel de familii, să procedeze la fel.

Ea a afirmat că a fost extrem de impresionată de cazurile sociale descoperite de Magda Săvuică în județul Vaslui, inițiatoarea campaniei fiind de altfel cea care i-a indicat și familia pe care s-o adopte.

Menționăm că, în această vară, scriitoarea Oana Ursache a primit din partea Consiliului Județean Suceava, în cadrul Lunii Diasporei, distincția „Meritul Bucovinei”, despre care a afirmat că este „premiul sufletului meu!”

În ceea ce o privește pe inițiatoarea campaniei „Dragoste în acțiune”, Magda Săvuică, aceasta are studii în drept și jurnalism și acum se ocupă de ajutorarea copiilor nevoiași din județul Vaslui. Familiile descoperite de ea au nevoie, acum, cel mai mult de pături, haine groase, lemne de foc, alimente, încălțăminte, dar și de jucării.

În urmă cu câțiva ani a mai avut un proiect de promovare a unor zone din țară mai puțin cunoscute, intitulat „273 de locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să pleci din România”.

Sursa: monitorulsv.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md