(foto) Tu cât ești de solidar cu Moș Crăciun? În această iarnă petrece timp cu copiii fără părinți

0AA5AE7400000514-0-image-a-15_1418860678908
Foto: Daily Mail

Cu toții ne-am obișnuit în ajun de sărbători să vedem multe anunțuri unul mai colorat decât altul, invităndu-ne să participăm la diverse campanii caritabile pentru cei „mai triști ca noi”, pentru a-i ajuta să simtă spiritul sărbătorilor de iarnă.

E un lucru bun, cu toate că ar fi și mai bun daca ar fi făcut mereu, nu doar de sărbători.

„Recent am discutat cu o doamnă care e implicată în proiecte de caritate de mai bine de 15 ani și mi-a zis un lucru cu care sunt total de acord și poate o să fiți și voi: e bine să dai daruri la copii de sărbători, dar asta e o chestie de moment și după sărbători puține lucruri se schimbă, ar trebui să investim în EDUCAȚIE, în dezvoltarea spiritului civic la copii – asta ar face impact pe termen lung.

Și așa am ajuns noi în ONGul nostru să ne gândim ce putem face noi ca impactul să fie pe termen lung.

copii2

O altă discuție purtată cu directorul unui Centru de plasament pentru copii ne-a ajutat să ajungem la idea pe care o vom împărtăși aici cu voi. Directorul respectiv ne-a zis că nu mai vrea să audă de donații de sărbători pentru că nu mai au loc la depozit de atâtea donații, copiii sunt răsfățați de cadouri, dar simt acut lipsa unei prezențe sufletești, nu vine nimeni să petreacă timp de calitate cu ei și tot mai mulți angajați de acolo pleacă peste hotare, din motive bine-cunoscute de noi toți.

Ce ziceți daca am aduna niște oameni motivați să meargă cu noi pe la Instituții cu copiii fără părinți și am petrece cu ei puțin timp?

Idea ar fi următoarea: transport se găsește, ne adunam în Chișinău, mergem la copii cu ceva dulciuri și fructe (că oricum nu se vine la copii cu mâna goală) pe care le procurm noi; cu bună dispoziție și împreună cu ei facem activități de divertisment. O și mai bună idee ar fi să confecționăm împreună cu copii daruri  (felicitări, torbițe, etc) pentru bătrânii solitari din aceeași localitate!” spun reprezentanții Filocalia

Cine și ce are de câștigat aici?

Copii socializează, au o ocupație utilă care ulterior va aduce bucurie unor bătrâni singuratici cărora rar cine le mai trece pragul. Bătrânii vor PRIMI daruri de sărbători și vor interacționa cu copiii lipsiți de posibilitatea de a sta la sfat cu un bunic înțelept. Și noi cu voi avem de câștigat: ne vom simți utili, vom ști că de sărbători în acest an ne-am îngrijit și puțin de suflet, nu doar de stomac și de liste lungi de dorințe pentru anul ce va să vină…

Idea ar fi să se adune și căte ceva pentru bătrâni înainte să ajungem la ei cu acei copii. Orice donații de produse neperisabile (crupe, conserve, fructe, ulei, etc) sunt binevenite în acest context.

Toată treaba de mai sus este parte a unei frumoase campanii organizare de AO „Filocalia” care e deja la ediția a opta și care se numește ,,Fii Solidar cu Moș Crăciun!”

copii3
Locaţia de adunare a oamenilor frumoși cu idei despre master-classuri pentru copii și a celor gata de a se implica : str. Sfatul Ţării 27, oficiul 12, FILOCALIA, or. Chișinău.

Tot aici se vor aduna donații/cadouri pentru bătrâni, dar și bani pentru a procura bilete la teatre și la matinee pentru a aduce copiii din sate la evenimente din oraș.

 

Contacte:  069255542 sau 068177007

Noutăţi și fotografii despre Campanie o să găsiți pe parcurs pe adresa noastră:  www.filocalia.md și pe pagina de Facebook: Filocalia Charity Organization

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente