Peste 1500 de locuri de muncă vor fi create în Moldova. În Cahul a fost deschisă o nouă fabrică de cablaje auto

foto-_mg_9352

Cea de-a patra fabrică de cablaje auto Dräxlmaier a fost deschisă în Republica Moldova. La intreprinderea cu o suprafață de circa 19 mii metri pătrați, activează aproape 400 de persoane.

Angajații fabricii sunt instruiți chiar la fabrică de către profesori din România. Recrutarea și pregătirea viitorilor angajați a început în paralel cu lucrările de construcție – instruirea specialiștilor s-a desfășurat atât în fabrica din municipiul Bălți, cât și în locațiile Dräxlmaier din România. În prezent activează aproape 400 de persoane, iar până în toamna anului viitor, numărul acestora va crește până la 1500. Salariul mediu al angajaților din cadrul ZEL Bălți este de circa 11 mii de lei.

foto-_mg_9352

Fabrica din Cahul este cea mai modernă fabrică a grupului Dräxlmaier – investiții considerabile s-au făcut pentru dezvoltarea infrastructurii și utilităților publice. În acest scop, Guvernul a venit cu o contribuție de 20 milioane de lei. Astfel, a fost dezvoltat sistemul energetic, rețelele de asigurare cu apă, canalizare, liniile de iluminare externă, drumul de acces și parcarea. De asemenea, clădirea a fost conectată la rețeaua de gaze naturale, pentru a crea angajaților condiții bune de lucru.

foto-_m3_6165
foto-_m3_6211
foto-_m3_6219

Proiectul investițional al acestei fabrici este în valoare de peste 20 milioane de euro și prevede crearea a circa 1500 locuri de muncă.Investițiile companiei în țara noastră se cifrează la peste 100 milioane de euro, iar în total, în cadrul celor 4 fabrici au fost create circa 7 mii de locuri de muncă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente