Au furat patru icoane din secolul XVII și alte obiecte de cult în valoare de 254.800 lei și le-au vândut cu 4.000 lei. Acum riscă ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați de 35 și 43 de ani, originari din raionul Fălești și Basarabeasca, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău de comun cu polițiștii sectorului Buiucani, fiind suspectați de comiterea unui furt din locuință în proporții deosebit de mare. În speță, este vorba despre patru icoane dotate din secolul – XVII, o cruce ortodoxă din bronz, o oglindă din bronz combinat cu argint și două suporturi pentru lumânări. Astfel, indivizii au cauzat proprietarului un prejudiciu în sumă de 254.800 lei.

Cazul a avut loc la data de 22 octombrie curent. Dispeceratul sectorului Buiucani a fost alertat de proprietarul unui apartament în vârstă de 61 de ani, care a comunicat că din locuință i-au fost sustrase bunurile de valoare. La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în locuință prin deteriorarea lacătului.

Ulterior, în urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de forțele de ordine, indivizii au fost reținuți și conduși la inspectoratul sectorului Buiucani pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale indivizii și-au recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că anterior au activat împreună cu proprietarul în calitate de paznici, iar bunurile sustrase au fost vândute unor persoane necunoscute la un preț simbolic de 4.000 de lei. Aceștia anterior au fost judecați pentru infracțiuni similare.

La moment polițiștii întreprind toate măsurile pentru stabilirea persoanelor care au procurat bunurile sustrase.

Indivizii au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 zile, fiind cercetați pentru infracțiune de furt, care conform legislației în vigoare prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 ani la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...