Un bărbat din Bălți, riscă dosar penal pentru un act fals prezentat la trecerea frontierei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al orașului Bălți este documentat penal de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni. Motivul este prezentarea la controlul frontierei de stat a unui certificat de înmatriculare cu semne vizibile de falsificare. Procesul verbal de constate și audiere a fost întocmit în seara zilei de ieri, 22 noiembrie curent.

Ajuns la linia de control, un cetățean moldovean a prezentat setul de documente care i-ar autoriza ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova pentru a ajunge în țara vecină, România. Tânărul se afla la volanul unui autoturism de model Toyota Previa, înmatriculat în Polonia.

În cadrul procesului de identificare și verificare a actelor s-au depistat asupra certificatului de înmatriculare semne clare care îl atestă ca fiind neautentic.
Audiat, conducătorul auto a comunicat că nu este în cunoștință de cauză întrucât împrumutase mașina de la un cunoscut, cu documentele necesare. Însă după verificări suplimentare, în torpedou s-a găsit certificatul de înmatriculare original în baza căruia șoferul și-a putut continua călătoria.

Actul falsificat a fost transmis în laboratorul de expertiză tehnică a documentelor, iar polițiștii de frontieră derulează cercetările pentru a identifica persoanele implicate și atragerea la răspundere pentru „confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false” și riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...