/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Votat! Fără ziua tăcerii. Până unde va fi permisă agitația electorală în ziua alegerilor

23 noiembrie 2018, ora 15:25

Potrivit proiectului, va fi modificat art.52 alin (10) din Codul electoral prin care se exclude ziua tăcerii, iar în ziua alegerilor nu se va admite nici un fel de agitație electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării.

Totodată, noile reglementări vor fi incluse și în Codul contravențional. Acestea vor stipula agitația electorală în incinta secției de votare și la intrarea în localul votării. Astfel, continuarea, în ziua votării, a agitației electorale sau agitației pentru susținerea referendumului în incinta secției de votare și în localul votării se va sancţiona. Amenda aplicată persoanelor fizice va constitui de la 750 la 1500 de lei, iar cea pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidat electoral va fi de la 1750 la 2500 de lei.

Noile reglementări prevăd că în cazul în care referendumul republican se organizează în aceeași zi cu alegerile parlamentare, circumscripțiile electorale și consiliile electorale se formează potrivit acelorași criterii.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care la 31 octombrie curent, a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de către 53 de deputați din cei prezenți la ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram