07:57:06 29.03.2024
Stiri

Parlamentul a aprobat DEMISIA guvernatorului Cioclea. Candu: „Îl pregătim pentru altă funcție”; Opoziția, nemulțumită că acesta nu a venit în fața lor pentru a afla „adevăratele motive” ale plecării sale din fruntea băncii centrale

Politică 23.11.2018 14:09 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National
Parlamentul a aprobat DEMISIA guvernatorului Cioclea. Candu: „Îl pregătim pentru altă funcție”; Opoziția, nemulțumită că acesta nu a venit în fața lor pentru a afla „adevăratele motive” ale plecării sale din fruntea băncii centrale


Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, nu va mai ocupa această funcție din 30 noiembrie curent. Parlamentul i-a aprobat astăzi cererea de demisie depusă la începutul acestei săptămâni.

Deputații din opoziție s-au arătat nemulțumiți de faptul că Sergiu Cioclea nu a venit la tribuna Parlamentului să spună „adevăratele motive” pentru care și-a dat demisia, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost votat în funcție.

Liberal-democrata Maria Ciobanu, de exemplu, ar fi vrut să afle de la Cioclea de ce nu a fost publicat raportul Kroll-2, iar colegul ei Grigore Cobzac - care sunt „cauzele reale” ale plecării din funcție, odată ce „acum trei săptămâni totul era bine și frumos”, când Cioclea a fost audiat în Legislativ vizavi de frauda bancară.

Spicherul Andrian Candu a declarat că a discutat cu Sergiu Cioclea atunci când i-a prezentat cerea de demisie și unicele motive invocate țin de ordin persoanl. Candu a adăugat că Cioclea a venit în calitate de „manager de criză” la BNM și și-a îndeplinit cu succes misiunea.

„Domnul Cioclea este, într-adevăr, un foarte bun specialist și a revenit în țară să ajute Republica Moldova. Vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție și altă poziție, în țară sau în afară”, a anunțat Candu.

Sergiu Cioclea a reacționat la această declarație pe Facebook, spunând că o califică drept „o glumă, care probabil s-a vrut măgulitoare”: „Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării unei cariere profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”.

Comunistul Oleg Reidman a spus că „Cioclea pleacă la timp”, întrucât „efectele negative” ale reformelor implementate de domnia sa se vor vedea „în patru-cinci luni”.

Deputatul socialist Vasile Bolea s-a interesat ce indemnizație va încasa Cioclea la plecarea din funcție: „va primi un milion?”, dar nu a primit niciun răspuns.

Menționăm că guvernatorul și-a anunțat demisia marți, pe 20 noiembrie, după nici trei ani din mandatul de șapte ani pentru care fusese numit în fruntea BNM, invocând motive personale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md