În Chișinău vor fi amenajate puncte de intervenție pentru persoanele afectate de hipotermie. Unde vor fi amplasate acestea

francia_sdf_20100608-1280×720

Autoritățile administrației publice locale au aprobat un Mecanism de plasament și acordare a asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil din municipiu Chișinău. În perioada de iarnă, oamenii străzii din municipiu, la solicitarea acestora, vor fi asigurați cu adăpost provizoriu pe timp de noapte

O dispoziție prin care stabilește modul de conlucrare dintre instituțiile publice de profil, în vederea ajutorării oamenilor străzii pe timp de iarnă, a fost semnată de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu. Mecanismul are ca scop stabilirea etapelor de plasament și acordarea asistenței medico-sociale persoanelor fără domiciliu stabil, în raza municipiului Chișinău, precum și modalitățile de identificare, plasare și, după caz, spitalizarea acestora.

Astfel, în perioada de iarnă, oamenii străzii din municipiu, la solicitarea acestora, vor fi transportați, la necesitate (cu mașina poliției sau cu transportul direcțiilor de asistență socială) la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil; le va fi acordat primul ajutor medical, în caz de necesitate; vor beneficia de mic dejun și cină etc. Prin contribuția ONG-urilor de profil, vagabonzii vor fi asigurați și cu prânz gratuit.

În context, e de menționat că la nivel de administrație publică locală a municipiului Chișinău, a fost creată o Comisie responsabilă de implementarea Mecanismului privind susținerea persoanelor fără adăpost în perioada rece a anului, pentru evitarea riscului de hipotermie.

De asemenea, în perioada de referință, Direcția situații excepționale a municipiului Chișinău va asigura corturi amenajate ca puncte de intervenție urgentă pentru persoanele afectate de hipotermie. Obiectivele date vor fi amenajate în fiecare sector al orașului, pe adresele: bd. Decebal-Dacia, lângă McDonalds), str. Bogdan Voievod, colț cu str. Kiev, Calea Ieșilor, 49, bd. Mircea cel Bătrân nr. 2 (pe alee), str. Haltei, 2.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente