09:39:07 29.03.2024
Stiri

Președintele PPDA ar fi MINȚIT când a spus că a fost la Bruxelles, la un eveniment sponsorizat de FOD, ca persoană fizică și nu ca lider de partid?

Partide/Comunicate 23.11.2018 13:19 Vizualizări919 Autor: Ziarul National
Președintele PPDA ar fi MINȚIT când a spus că a fost la Bruxelles, la un eveniment sponsorizat de FOD, ca persoană fizică și nu ca lider de partid?


Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, a recunoscut ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, că Fundația „Open Dialog” (FOD), condusă de Ludmila Kozlowska, a plătit biletele de avion pentru deplasarea la Bruxelles, doar că a fost la acel eveniment din Parlamentul European „ca persoană fizică” și nu ca lider de partid.

„Din scrisoarea venită de la europarlamentarul Anna Fotyga, repet, președinte al subcomitetului de securitate și apărare al Parlamentului European, reieșea că toate costurile pentru invitația mea ca persoană fizică și a doamnei Sandu, ca persoană fizică, nu a partidelor noastre sau a noastă ca președinți de partid, se vor face din contul organizatorilor”, a menționat Năstase.

De partea cealaltă, portalul de investigații zeppelin.md, publică invitațiile la evenimentul organizat de Ludmila Kozlowska, în care scrie că Andrei Năstase și Maia Sandu au fost invitați în calitate de președinți ai Partidului Acțiune și Solidaritate și PPDA.

Comisia parlamentară de anchetă, condusă de deputatul Igor Vremea, a pregătit un raport privind activitatea FOD. În raport se spune că FOD a fost implicată în războiul hibrid al Rusiei împotriva mai multor state, inclusiv R. Moldova, că ar fi primit finanțări obscure din contul vânzării de echipamente militare către separatiștii proruși din estul Ucrainei. Totodată, comisia spune că FOD a primit milioane de dolari, proveniți din „Laundromatul” rusesc, dar și frauda bancară din R. Moldova, organizate de Veaceslav Platon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md