Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anunț important de la Mihai…

Anunț important de la Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea formațiunii pe care o conduce. „Am avut un mandat foarte greu. Problema zilei de azi e democrația. Am pierdut-o”, a spus deputatul, în cadrul emisiunii Politica de la TV 8. Partidul acestuia, conform ultimelor sondaje de opinie, are puține șanse de a accede în viitorul Legislativ. 

„Pot să vă spun că nu voi candida la funcția de președinte al PL. Nu am discutat la partid cine va prelua șefia. Congresul va decide”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8.  Ba mai mult, Ghimpu a declarat că 99,9% nu va participa nici la alegerile parlamentare în calitate de candidat la funcția de deputat. „Eu nu vreau. Vom vedea ce spune partidul”, a punctat acesta, menționând că nu știe dacă Dorin Chirtoacă sau Valeriu Munteanu vor deveni succesorii săi.

Mihai Ghimpu este președintele PL din 1998. Inițial, formațiunea s-a numit Partidul Reformei, iar în 2005 și-a schimbat denumirea. PL a ajuns în prim-planul politicii din R. Moldova după anul 2007, când Dorin Chirtoacă, pe atunci un tânăr fără experiență politică, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău. În ultimii ani însă, popularitatea fruntașilor PL a scăzut, în special după ce partidul a făcut alianță și a susținut Partidul Democrat, condus de controversatul politician și om de afaceri, Vladimir Plahotniuc.