19:34:28 19.04.2024
Stiri

Comisia Europeană a aprobat trei proiecte mari de infrastructură, în valoare de aproape 29 de milioane de euro, care vor fi implementate de ministerele de Interne de la București și Chișinău

Social 23.11.2018 10:38 Vizualizări1538 Autor: Ziarul National
Comisia Europeană a aprobat trei proiecte mari de infrastructură, în valoare de aproape 29 de milioane de euro, care vor fi implementate de ministerele de Interne de la București și Chișinău


Comisia Europeană a aprobat, pe 14 noiembrie curent, trei proiecte mari de infrastructură, depuse de Ministerul Afacerilor Interne al României împreună cu partenerii din Republica Moldova, în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Astfel, UE va aloca 28,7 milioane de euro, bani care vor fi cheltuiți pentru extinderea infrastructurii de comunicații pe ruta Chișinău – București, extinderea infrastructurii SMURD în zona transfrontalieră și dezvoltarea cooperării în vederea combaterii criminalității organizate dintre cele două state.

Totodată, în cadrul proiectului „Cooperare Regională pentru Prevenirea și Combaterea Criminalității Transfrontaliere România-Moldova”, urmează a fi reabilitate 14 sedii de poliție ce aparțin Poliției Române și două obiective ale Poliției de Frontieră Române.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău, implementarea celor trei proiecte va duce la dezvoltarea capacităților tehnice și operaționale ale structurilor polițienești de pe ambele maluri ale Prutului, iar rezultatul final urmărit este îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor prin furnizarea unor servicii publice profesioniste.

Amintim că, ieri, după ședința comună a guvernelor de la Chișinău și București, șefii polițiilor de frontieră din cele două state au semnat un document de cooperare bilaterală, cu impact asupra conlucrării la graniță. După intrarea în vigoare a acestuia, cele două părți vor putea crea patrule comune pe întreg segmentul frontierei moldo-române.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md