14:27:41 28.03.2024
Stiri

Năstase, despre primii doi potențiali candidați în CIRCUMSCRIPȚII. Unul a fost consilier local din partea partidului lui Leancă

Partide/Comunicate 23.11.2018 10:00 Vizualizări1096 Autor: Ziarul National
Năstase, despre primii doi potențiali candidați în CIRCUMSCRIPȚII. Unul a fost consilier local din partea partidului lui Leancă facebook


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că sunt șanse foarte mari ca fostul Ambasador al R. Moldova în SUA, ex-director al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, și fostul ministru al Tineretului și Sportului, ex-consilier local la Ungheni din partea Partidului Popular European din Moldova, Octavian Țâcu, vor candida la alegerile parlamentare din partea Blocului electoral „ACUM”.

Năstase a recunoscut că nu sunt foarte mulți reprezentanți ai societății civile care-și doresc să candideze din partea Blocului „ACUM”.

„În ceea ce privește societatea civilă, nu sunt prea mulți care vor să candideze. Cei care și-au asumat acest risc au aplicat. Ei vin și depun documentele. Octavian Țâcu și Igor Munteanu s-au înregistrat. Se va ține cont de profilul acelui candidat, locul unde s-a născut. Nu ne îndoim de integritatea lor. Ei au fost alături de noi şi în ceea ce însemna „ACUM” ca mişcare de rezistenţă. Am fost la Ungheni cu ei, am fost la Călăraşi, la Ialoveni. Deci, oamenii ăştia sunt implicaţi plenar”, a declarat acesta ieri-seară în cadrul unei emisiuni de la „Pro TV”.

Președintele PPDA continuă să fie reticent în ceea ce privește susținerea candidaților Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat din Moldova în circumscripțiile unde aceștia au cele mai mari șanse să câștige.

„Noi am avut oferta noastră și am făcut-o publică, ca oamenii să o cunoască. Așteptăm să vedem reacția celor două partide. Mă refer la filtrele de integritate. Noi am inițiat deja aceste exerciții”, a adăugat el.

De partea cealaltă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a menționat că nu poate povesti prea multe despre aceste discuții, deoarece nu are ce spune. Totuși, liberalul a menționat la„Tv8” că nu i se pare normal ca reprezentanții PAS și PPDA să evalueze meritocrația reprezentanților PL. „La filtrul de integritate înțeleg, e vorba de societatea civilă, de „Parlamentul Curat”. Dar comisia de meritocrație e formată de membrii PAS/PPDA”, a precizat acesta.

De menționat că Octavian Țâcu a fost promovat în funcția de ministru de către Partidul Liberal. Ulterior, acesta a făcut parte din grupul de iniţiativă pentru lansarea Partidului Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă. La alegerile locale din 2015, acesta a fost ales consilier local la Ungheni din partea PPEM, dar a renunțat peste puțin timp la mandat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md