/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Prima rută turistică comună Republica Moldova – România va fi realizată până la sfârșitul anului

23 noiembrie 2018, ora 09:32

Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova” va străbate nouăsprezece localități și cinci domenii viticole, oferind, astfel, turiștilor o lecție de istorie și de spiritualitate prin intermediul obiectivelor turistice reprezentate de mănăstirile ctitorite, cetățile fortificate, hrube (beciurile domnești) vechi de peste 500 de ani, care se păstrează și astăzi și, nu în ultimul rând, muzee în cadrul cărora sunt organizate expoziții cu artefacte din timpul domniei Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Rutele turistice comune vor fi promovate la Forumul consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, ce va fi organizat de Ministerul Turismului, la Sibiu, în perioada 2–4 octombrie 2019.

Introducerea domeniilor viticole, a podgoriilor și a beciurilor domnești în „Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Moldova” s-a datorat faptului că Moldova statală în evul mediu a fost una dintre cele mai importante regiuni de cultivare a viței-de-vie și de producere a vinului, iar podgoriile erau deținute de domnitorii țării.

Echipa Ministerului Turismului din România va efectua o vizită de lucru la Chișinău, pentru a discuta despre domeniile de interes comun și perspectivele de cooperare pentru viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram