Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2018

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu

Subiectele actuale de pe agenda moldo-română au fost discutate astăzi, la București, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.

Prim-ministrul a subliniat că România rămâne un partener strategic și un prieten adevărat al Republicii Moldova, fapt demonstrat prin suportul constant oferit țării noastre în realizarea proiectelor economice și sociale.

Oficialii au remarcat dialogul politic dinamic, dezvoltat în spiritul Parteneriatului Strategic pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova și nivelul bun de colaborare dintre Legislativele ambelor state, în special activitatea Comisiei Interparlamentare pentru Integrarea Europeană. În context, Pavel Filip a exprimat recunoștință pentru sprijinul Parlamentului României acordat parcursului european al țării noastre, subliniind că integrarea europeană rămâne un obiectiv major al Republicii Moldova.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat interesat de evoluţiile politicii interne din țara noastră, menţionând necesitatea continuării reformelor, inclusiv a celor care vizează implementarea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În această ordine de idei, oficialul a subliniat că România va acorda o atenție sporită Republicii Moldova în dialogul cu statele membre UE, în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus