Pensionarii vor putea fi sancționați pentru actele de violență în familie

curtea_constitutionala-republica-moldova-sediul

Imposibilitatea de a sancţiona violenţa în familie în anumite cauze contravenţionale a fost declarată neconstituţională. Decizia a fost luată astăzi de către magistraţii Curţii Constituţionale din Moldova. După ce judecătorii au analizat modul de sancţionare a persoanelor care au atins vârsta de pensionare şi care sunt acuzate de comiterea unor acte de violenţă în familie.

Potrivit trm.md, Excepţia de neconstituţionalitate care a stat la baza cauzei a fost ridicată de către un judecător de la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Autoarea sesizării a menţionat că cele două sancţiuni prevăzute de articolul 78 alin. 1 din Codul contravenţional – munca neremunerată în folosul comunităţii şi arestul contravenţional – nu pot fi aplicate de către instanţa de judecată în situaţia în care contravenientul a împlinit vârsta generală de pensionare.

Hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente