13:22:01 19.04.2024
Stiri

FOTO // Mesajul unei femei SUPRAPONDERALE către toți cei care o numesc grasă

Știri 22.11.2018 18:20 Vizualizări2258 Autor: Ziarul National
FOTO // Mesajul unei femei SUPRAPONDERALE către toți cei care o numesc grasă Sursa: avantaje.ro


Da, supraponderabilitatea poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Dar stigmatizarea poate fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea mintală.

Influencerul Dana Falsetti vorbește despre această problemă și dorește ca toți cei care au trecut prin diferite experiențe din cauza corpului lor să știe că nu sunt singuri.

„Eu nu mai sunt fata aia grasă de care să-ți bați joc. Eu nu sunt fata grasă care simte rușinea pe care o doresc ceilalți. Nu mă mai ascund”, a scris Falsetti într-un post recent de pe Instagram.

Înainte de a găsi sprijin într-o comunitate, ea a mărturisit că s-a descurcat în diferite moduri care i-au ușurat durerea pe termen scurt: consumând alimente, făcând sex și ascunzându-se.

„Apoi, societatea mi-a arătat degetele spre mâncare, pentru că mă îngrășam tot mai mult, considerându-mă leneșă. Dacă nu îndeplineam standardele impuse de societate, existența mea nu era justificată“, a scris Falsetti.

„Acesta este exact motivul pentru care din cauza grăsimii apare și discriminarea. Iar asta doare mai mult decât ceea ce cred alții că mă omoară. Nu corpul meu mă face grasă, ci tu!”.

Doar după ce sănătatea mintală și starea psihică a lui Falsetti au avut o întorsătură serioasă, aceasta a găsit puterea de a se iubi pe sine. Acum, ea refuză să fie „figura de grăsime”.

„Eu conduc cu senzualitatea mea. Am nevoie de spațiu. Port ceea ce vreau. Sunt sexi. Nu sunt dezamăgită. Nu îmi justific existența pentru tine. Nu-mi dau puterea și îmi iau toată plăcerea“, a scris ea.

În timp ce mesajul lui Falsetti este incredibil de motivațional, ea clarifică, de asemenea, că nu este inspirația nimănui. „Sunt ca tine, mă schimb în fiecare minut. Nu am răspunsurile”.

Nici unul dintre noi nu este perfect și toți ne confruntăm cu obstacole de-a lungul vieții. Însă, frumuseţea unei femei nu este în hainele pe care le poartă sau în siluetă. O inimă frumoasă este mult mai atrăgătoare decât un corp frumos.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md