Scuarului „George Coșbuc” urmează să fie renovat. Costul total al proiectului este de 45 mii de euro

64113

Concepției de proiect pentru reamenajarea scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei, a fost aprobată. Costul total al proiectului este 45 mii Euro, dintre care 59 la sută reprezintă partea de grant, restul sumei urmează a fi finanțată de către bugetul municipal.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie. Inițiativa este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.
img (1)

Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție va fi încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, după care va fi elaborat caietul de sarcini pentru executarea lucrărilor.

Termenul de renovare a  este sfârșitul lunii aprilie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente