/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maia Sandu spune că este urmărită ilegal de polițiștii de la Ungheni. Reacția celor de la MAI

missing
22 noiembrie 2018, ora 17:17

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, spune că ea și colegii ei de partit sunt urmăriți de poliția de Ungheni, la întâlnirile cu alegătorii pe care le au în teritoriu. Într-o postare pe rețelele de socializare Sandu scrie că aceste acțiuni au scopul de a intimida opoziția.

„Poliția criminală de la Ungheni ne urmărește peste tot – au nesimțirea de a se opri inclusiv la poarta oamenilor la care mergem noi, așteptându-ne în mod ostentativ și urmărindu-ne mai departe. I-am întrebat direct de ce ne urmăresc și nu am primit niciun răspuns.

Îi cer public ministrului de interne să dispună încetarea imediată a acestei urmăriri ilegale și demisia pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziției. Calificați asta ca și plângere penală depusă împotriva acțiunilor ilegale ale acestor polițiști”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook, la care atașează și fotografii ale polițiștilor.

„Se pare că din banii cetățenilor sunt plătiți polițiști ca să ne urmărească pe noi, în loc să-și facă treaba, să asigure ordinea publică (…). Avem și imagini video cum ei ne-au urmărit toată ziua, în situația în care noi nu prezentăm pericol public. De fiecare dată când mergem la întâlniri în teritoriu suntem preveniși de oameni că suntem urmăriți, dar este primul caz în care atât de deschis să fim urmăriți fără nicio  nerușinare. Ministerul de Interne trebuie să poartă răspundere pentru acest caz”, a spus Maia Sandu, contactată de reporterul TV8.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) spun că poliția este la datorie și neagă acuzațiile precum că aceștia ar urmări membrii PAS: „Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară, indiferent dacă Maia Sandu sau alți actori politici au activități în localități, indiferent dacă le place sau nu de polițiștii noștri. Dacă îi deranjează prezența polițiștilor asta nu înseamnă că poliția îi urmărește. Sunt misiuni cu mult mai importante care țin nemijlocit de securitatea cetățenilor, descoperirea infracțiunilor de exemplu, activități de prevenire, investigare și altele”, a declarat consiliera ministrului Afacerilor Interne, Alina Zbancă.

Mai mult, reprezentanții ministerului îi impută liderei PAS faptul că a fotografiat polițiștii și a publicat imaginile pe rețelele de socializare: „Aceste persoane sunt angajate la Inspectoratul din Ungheni, sunt lucrători operativi (asta înseamnă că haina și mașina cu care se deplasează sunt civile ). Atâta timp cât Maia Sandu a fost cea care s-a apropiat de acest automobil, a adresat întrebări și a făcut poze (pe care ulterior le-a postat, fără acordul lor și aici putem face trimitere la legea cu privire la datele cu caracter personal) avem toate motivele să numim aceste acțiuni provocări și încercări de a implica imaginea poliției și a ministrului în jocuri politice”, a mai spus reprezentanta Ministerului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram