Încă 30 de zile de arest preventiv pentru fostul șef al grădiniței „Lăstăraș”, reținut luna trecută

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul șef al AO „Lăstăraș” va rămâne după gratii încă 30 de zile. Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a prelungit astăzi mandatul de arestare în izolatorul CNA pe numele acestuia.

Bărbatul a fost reținut pe 25 octombrie curent, fiind bănuit că și-ar fi însușit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinții copiilor care frecventau grădinița 199 „Lăstăraș” din capitală. Potrivit materialelor acumulate, în perioada septembrie 2015-august 2017, acesta ar fi perceput de la părinții copiilor din Grădinița-creșă sume de bani în mărime de 1.200-1.400 lei/lunar. Potrivit estimărilor, în fondul Asociației se acumulau lunar în jur de 600.000 de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei președintelui.

Vedeți și: Fostul șef al grădiniței „Lăstăraș”, reținut de CNA. Acesta ar fi colectat lunar de la părinți peste jumătate de milion de lei

Ulterior, în urma perchezițiilor demarate în cadrul acțiunilor de urmărire penală demarate pe numele acestuia, procurorii anticorupție au identificat peste jumătate de milion de lei în diferită valută, opt imobile, zece automobile, arme și câteva vile date în chirie la o bază de odihnă din Vadul lui Vodă.

Vedeți și: Bilanțul perchezițiilor la AO „Lăstăraș”: Bani în sumă de 500.000 lei, opt apartamente, zece automobile și o bază de odihnă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...