Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Maia Sandu a publicat…

FOTO Maia Sandu a publicat fotografii cu doi polițiști care ar urmări-o. Reacția MAI

Maia Sandu susține că este urmărită de persoane necunoscute în timpul vizitelor pe care le efectuează în teritoriu. Lidera PAS a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu doi bărbați care ar urmări-o peste tot și care au refuzat să îi explice de ce o urmăresc.

„Poliția criminală de la Ungheni ne urmărește peste tot – au nesimțirea de a se opri inclusiv la poarta oamenilor la care mergem noi, așteptându-ne în mod ostentativ și urmărindu-ne mai departe. I-am întrebat direct de ce ne urmăresc și nu am primit niciun răspuns. Îi cer public ministrului de interne să dispună încetarea imediată a acestei urmăriri ilegale și demisia pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziției. Calificați asta ca și plângere penală depusă împotriva acțiunilor ilegale ale acestor polițiști”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Contactată de ZdG, Alina Zbancă, consilieră în comunicare la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ne-a comunicat că cei doi bărbați din fotografiile publicate de Maia Sandu sunt polițiști, angajați la Inspectoratul Ungheni. Totodată, MAI califică acuzațiile liderei PAS ca fiind acțiuni provocatoare.

„Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară, indiferent dacă Maia Sandu sau alți actori politici au activități în localități, indiferent dacă le place sau nu de polițiștii noștri. Dacă îi deranjează prezența polițiștilor asta nu înseamnă că poliția îi urmărește. Sunt misiuni cu mult mai importante care țin nemijlocit de securitatea cetățenilor, descoperirea infracțiunilor de exemplu, activități de prevenire, investigare și altele. Aceste persoane sunt angajate la Inspectoratul Ungheni, sunt lucrători operativi (asta înseammnă că haina și mașina cu care se deplasează sunt civile)”, menționează consiliera Ministrului Afacerilor Interne.

Totodată, Alina Zbancă susține că atât timp cât Maia Sandu a fost cea care s-a apropiat de acest automobil, a adresat întrebări și a făcut poze (pe care ulterior le-a postat, fără acordul lor), MAI are toate motivele să considere aceste acțiuni ca fiind provocări și încercări de a implica imaginea poliției și a ministrului în jocuri politice.

Foto: Facebook/Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu