(video) Didier Drogba și-a anunțat retragerea din cariera fotbalistică. Ce trofee a obținut acesta în două decenii de activitate

325680
Foto: Football.ua

Fostul atacant al echipei Chelsea, Didier Drogba, şi-a anunţat retragerea din activitate. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei Coastei de Fildeş a disputat ultimul său meci pe 8 noiembrie, când Rising a pierdut la limită în faţa lui Louisville City (0-1), în finala ligii secunde din SUA.

Africanul în vârsta de 40 de ani, după o carieră prolifică de două decenii, a adunat 104 selecţii în naţionala ţării sale, pentru care a marcat 65 de goluri şi alături de care a participat la trei Cupei Mondiale, disputând totodată două finale (pierdute) în Cupa Africii pe Naţiuni.

„Vreau să le mulţumesc jucătorilor, antrenorilor echipelor şi suporterilor pe care i-am întâlnit şi care au făcut din această carieră ceva foarte special. Un mare mulţumesc, din adâncul inimii, familiei mele, ‘echipa mea personală’, care m-a susţinut pe parcursul întregii mele cariere, atât în momentele bune, cât şi în cele rele”, a scris Drogba într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Fotbalistul ivorian a înscris 164 de goluri în 381 de meciuri disputate pentru Chelsea şi este cel mai prolific jucător străin din istoria grupării de pe Stamford Bridge, cu care a câştigat patru titluri în Premier League şi Liga Campionilor (2012).

Didier Drogba, care a mai evoluat în Franţa (Le Mans, Guingamp, Olympique Marseille), China (Shanghai Shenhua), Turcia (Galatasaray) şi Canada (Montreal Impact), a petrecut ultimele 18 luni ale carierei la Phoenix Rising, echipa americană unde este şi coproprietar.

17 trofee a câștigat Didier Drogba de-a lungul carierei: 14 cu Chelsea (4 titluri de campion al Angliei, 4 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii Angliei, două Supercupe ale Angliei și o Ligă a Campionilor) și 3 cu Galatasaray (titlul, Cupa și Supercupa Turciei).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente