01:02:16 19.04.2024
Stiri

Cristina Balan, pentru publicația „Washington Diplomat”: „Suntem un stat mult mai puternic și mai încrezător decât acum trei ani”

Politică 22.11.2018 16:45 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
Cristina Balan, pentru publicația „Washington Diplomat”: „Suntem un stat mult mai puternic și mai încrezător decât acum trei ani” facebook


Ambasadoarea R. Moldova la Washington, Cristina Balan, consideră că relațiile dintre republica noastră și Statele Unite ale Americii s-au dezvoltat progresiv în ultimii ani și sunt toate șansele să rămână pozitive. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru publicația americană „Washington Diplomat”.

„Suntem pregătiți să fim un prieten și un partener al SUA. Suntem un stat mult mai puternic și mai încrezător decât acum trei ani și suntem hotărâți să dezvoltăm un stat liber și diplomatic și să contribuim la securitatea din regiune”, a afirmat ambasadoarea.

De asemenea, sursa citată a precizat că R. Moldova susține prioritățile administrației Trump pentru regiunea în care ne aflăm. Unele dintre acestea, care se regăsesc atât pe agenda Washingtonului, cât şi pe cea a Chișinăului, ţin de soluționarea conflictului transnistrean și asigurarea stabilității în regiune.

Cristina Balan a vorbit şi despre dialogul constructiv dintre Chişinău şi Tiraspol şi succesele înregistrate. Totuși, diplomatul a precizat că R. Moldova are nevoie de susținerea SUA și UE, pentru a convinge Rusia să își retragă trupele staționate în regiunea transnistreană.

„Soluția finală depinde de Rusia, dacă va fi dispusă să renunțe la un punct important de presiune regională, iar noi cerem susținerea UE și SUA în rezolvarea acestei probleme”, a punctat Cristina Balan.

Cristina Balan, care se numără printre cele aproximativ 20 de femei care-și reprezintă țara sa în calitate de ambasador la Washington, a fost întrebată şi despre eforturile pe care a trebuit să le depună ca să ajungă la un asemenea nivel, într-o lume condusă de bărbați. „Sunt onorată să îmi reprezint țara în SUA. Îmi investesc toată energia în această misiune. Cred că am reușit să pun Moldova pe radarul Washingtonului”, a adăugat ambasadorul R. Moldovei în SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md