Reacția MAI la acuzațiile Maiei Sandu: „Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară”

maia

Poliția este la datorie, indiferent unde Maia Sandu sau au actori politici au activități. Cel puțin asta susține Ministerul Afacerilor Interne, într-o reacție oferită portalului, diez.md, la acuzațiile Maiei Sandu. Totodată, se mai menționează că prin faptul că politicana s-a apropiat de mașina cu polițiști, pot fi catalogate „aceste acțiuni provocări și încercări de a implica imaginea poliției și ministrului în jocuri politice”.

„Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară, indiferent dacă Maia Sandu sau alți actori politici au activități în localități, indiferent dacă le place sau nu de polițiștii noștri. Dacă îi deranjează prezența polițiștilor asta nu înseamnă că poliția îi urmărește. Sunt misiuni cu mult mai importante care țin nemijlocit de securitatea cetățenilor, descoperirea infracțiunilor de exemplu, activități de prevenire,investigare și altele. Aceste persoane sunt angajate la Inspectoratul din Ungheni, sunt lucrători operativi (asta înseamnă că haina și mașina cu care se deplasează sunt civile ). Atâta timp cât Maia Sandu a fost cea care s-a apropiat de acest automobil, a adresat întrebări și a făcut poze (pe care ulterior le-a postat, fără acordul lor și aici putem face trimitere la legea cu privire la datele cu caracter personal) avem toate motivele să numim aceste acțiuni provocări și încercări de a implica imaginea poliției și a ministrului în jocuri politice”, se menționează în mesajul consilierei MAI, Alina Zbancă.

Liderul PAS, Maia Sandu a acuzat astăzi poliția de la Ungheni că i-ar urmări în timp ce aceștia se află teren în cadrul unor acțiuni din campania pre-electorală.

„Poliția criminală de la Ungheni ne urmărește peste tot – au nesimțirea de a se opri inclusiv la poarta oamenilor la care mergem noi, așteptându-ne în mod ostentativ și urmărindu-ne mai departe. I-am întrebat direct de ce ne urmăresc și nu am primit niciun răspuns”, a menționat lidera PAS.

Totodată, aceasta a cerut ca Ministrul să „dispună încetarea imediată a urmăririi ilegale și demisia pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziției.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente