09:17:29 29.03.2024
Stiri

CORUPȚIE la Spitalul de Urgență: Doi șefi de secții, reținuți în flagrant delict

Anticorupție 22.11.2018 15:48 Vizualizări2390 Autor: Ziarul National
CORUPȚIE la Spitalul de Urgență: Doi șefi de secții, reținuți în flagrant delict


Şeful secţiei auto şi cel al secţiei economie din cadrul Institutului de medicină urgentă (IMU) din Chişinău au fost reţinuţi, aseară, de către procurorii și ofițerii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, cei doi sunt bănuiţi că ar fi pretins diferite sume de bani de la un agent economic, care presta Institutului de medicină urgentă servicii de întreţinere a transportului. În schimbul banilor, administrația instituției urma să urgenteze transferurile de bani către agentul economic.

IMU a semnat cu agentul economic un contract de prestare a serviciilor de asistenţă tehnică pentru parcul auto în valoare de 1 000 000 de lei. Pe parcursul anului curent, agentul economic a prestat mai multe servicii spitalului, urmând ca administraţia să-i transfere banii pentru serviciile prestate.

Ca să urgenteze plăţile către agentul economic, şefii secţiilor economie şi auto i-ar fi promis acestuia că ar avea influenţă asupra unor persoane responsabile de transferuri şi că le poate determina să grăbească achitarea sumelor. Pentru serviciile lor, însă, aceştia ar fi cerut 15 la sută din banii transferaţi de IUM.

Astfel, sub controlul CNA, bănuiţii au primit în câteva tranşe sume a câte 20 000 de lei şi 24 000 de lei. Ieri, ofiţerii CNA au documentat transmiterea ultimei sume, reuşind să-i reţină pe ambii şefi în flagrant delict.

Cei doi sunt cercetați penal pentru trafic de influenţă și riscă închisoare de până la 7 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md