/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Uniunea Europeană înființează o școală de spioni

22 noiembrie 2018, ora 15:09

Danemarca, Malta și respectiv Marea Britanie, nu vor face parte din acest proiect.

Potrivit Telegraph, școala de inteligență și securitate va oferi instruire statelor membre UE, în cooperare cu NATO și cu agențiile naționale.

Academia de spionaj urmează să fie condusă de Grecia, dar va avea o bază în Cipru. Această decizie a atras deja critici, dat fiind faptul că Grecia și Cipru ar fi țări care se află în relații bune cu Rusia și în relații mai dificile cu Turcia.

Sursa citată scrie că, decizia a fost luată după o perioadă mai lungă în care UE evita să înainteze o politică clară de apărare. Cu toate acestea, după anexarea Crimeei la Rusia, în 2014, și alegerea lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA, în 2016, UE și-a schimbat perspectivele de abordare a acestui subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram