/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ziua în care cetățenii Republicii Moldova și României vor putea vorbi la tarife naționale

missing
22 noiembrie 2018, ora 15:34

„Este un prim pas simbolic. Ne dorim un spațiu comun de comunicare. Ne dorim ca cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming”, a menționat premierul Pavel Filip potrivit unui comunicat al Guvernului.

În scopul facilitării contactelor între cetăţenii ambelor state, conform declarației semnate, Republica Moldova și România se angajează reciproc să pregătească în perioada imediat următoare Tratatul care va fi încheiat în vederea eliminării tarifelor de roaming între cele două țări.

După semnarea acestuia, cetățenii Republicii Moldova și României care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar pentru navigare pe internet acestea vor fi coborâte la nivelul tarifelor comune europene. În același timp, eliminarea tarifelor nu va afecta calitatea serviciilor de roaming de care beneficiază utilizatorii finali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram