13:54:38 19.04.2024
Stiri

DOC // Diacov a pierdut bătălia cu procurorii în prima instanță: Obligat să dezmintă o declarație făcută anterioar, potrivit căreia procurorii ar intenta dosare pe care tot ei le-ar clasa, după ce ar lua mită

Social 22.11.2018 10:30 Vizualizări2230 Autor: Ziarul National
DOC // Diacov a pierdut bătălia cu procurorii în prima instanță: Obligat să dezmintă o declarație făcută anterioar, potrivit căreia procurorii ar intenta dosare pe care tot ei le-ar clasa, după ce ar lua mită


Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ion Diacov, a fost obligat, ieri, de Judecătoria Chișinău să dezmintă o declarație făcută anterior la adresa procurorilor din R. Moldova, dând parțial dreptate Asociației Procurorilor din R. Moldova care a invocat dreptul la apărarea reputației profesionale.

Este vorba de o declarație lansată în cadrul unui interviu publicat în luna mai 2017 în ziarul „Timpul”, potrivit căreia procurorii din R. Moldova ar intenta în mod special anumite dosare penale, apoi ar estorca bani de la bănuiți și le-ar clasa ulterior.

„Pe 27 mai 2017, în interviul acordat cotidianului „Timpul" am declarat că eu cunosc cazuri concrete când actualii procurori creează situații pe care tot ei le rezolvă pe bani buni. Mai ține cineva minte cazul când procurorii au fos arestați pentru că au deschis dosar pentru evaziune fiscală și apoi solicitau de la omul de afaceri 200 000 euro pentru a clasa dosarul? Aproape doi ani de hărțuire judecătorească și iată decizia. Rog să mă ajutați să înțeleg ce a dorit să-mi dovedească procurorul general domnul Eduard Harungen? Anume prin rezoluția dimnealui a fost declanșată această epopee de apărare a demnității”, a comentat decizia judecătorilor Ion Diacov.

Judecătoria Chișinău l-a obligat pe Diacov, dar și publicația „Timpul” să publice dezmințiri, iar fostul procuror să plătească și 100 de lei în calitate de cheltuieli de judecată.

Totodată, magistrații nu au acceptat dorința Asociației Procurorilor ca Diacov „să-și ceară scuze de la întregul corp de procurori” din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md